Obalové materiály pro čerstvé potraviny
Posted By in ProduktyUkažte mi někoho, kdo nemá rád své jídlo čerstvé a já vám ukážu někoho, kdo nikdy čerstvé jídlo neměl. Jinak by totiž nemohl něco takového říci. Je přirozené, že každý si raději vybere krásný žlutý banán než nahnědlý a rozmačkaný. Jistě se najdou i tací, kteří budou tvrdit, že není nad poloshnilý banán, ale zamysleme se nad tím, jestli náhodou onen člověk jen neskrývá to, že si prostě čerstvé banány, které nejsou ve slevě, prostě jen nemůže dovolit. Je zcela normální, že každému víc chutná pečené kuřátko právě vytažené z trouby, horké a voňavé, než to, které je po dvou dnech v lednici ohřívané v mikrovlnné troubě. Budete se mnou souhlasit? Nicméně v tu chvíli se ukazuje, že to mají těžké hospodyňky – respektive ti, kdo se starají o jídlo. Ne vždy je totiž čas uvařit všechno čerstvé právě na minutu, kdy chcete jíst a mnohdy se i stane, že připraveného jídla se nesní tolik, kolik se očekávalo, a protože je škoda to vše vyhodit, schová se na později. Nicméně jak takové jídlo uchovat, aby bylo dobré i později, je otázkou. V mnoha situacích nám pomohou sáčky. Pro uchování pečiva jsou lepší sáčky papírové, ale například pro uzeniny je lepší použít igelitové sáčky. Ve většině případů však nekončíme u takto izolovaných jednotlivých druhů potravin, ale máme například celý talíř s jídlem. Nebo obloženou mísu zeleninou, uzeninou a sýrem. Jak si potom poradit s tímto úkolem? Řešením je potravinová fólie – což je klasická průtažná fólie, průhledná a do té můžeme obalit celý talíř s jídlem, aby nám nic neokoralo. No, a potom už je jen na nás, jak správně pokrm znovu tepelně upravíme, pokud to vyžaduje, aby byl co nejblíže tomu pocitu jako když zrovna dovaříte nebo dopečete oběd.